Yvonne_Verhulsdonk_Fotografie_Groepsfoto

Vrouwen met verbeelding in Valencia – Yvonne Verhulsdonk Fotografie

Valencia voor vrouwen met verbeelding door vrouwen met verbeelding

Mijn grootste inzicht: “zichtbaarheid” is de sleutel tot alles. Als je niet zichtbaar bent dan kan niemand je vinden. Het is zo vanzelfsprekend dat ik even dacht “dit kan toch niet kloppen? Want dat weet toch iedereen?”. Daarom ben ik goed gaan kijken naar wat ikzelf en collega ondernemers op Social Media lieten zien, dat legde gelijk alles bloot.

Van alles had ik al geprobeerd, alle tips en e-books van grote voorbeeldvrouwen al gedownload, op alle Social Media kanalen ben ik aanwezig, adverteren, nou ja… echt van alles. En de respons? Niet noemenswaardig, ik ging het al bijna opgeven…

Het was kennelijk toch niets voor mij dat mooie ondernemersleven. Het leek me echt fantastisch, lekker alleen op je eigen tijden werken, tijd genoeg voor familie, vrienden en mijn hobby’s…
Dat was dan jammer genoeg niet voor mij weggelegd, tenminste daar leek het op.

Inzicht

Tot ik samen met collega coach en fotograaf Hanneke samen twee dagen ging brainstormen. Er ontstond het lumineuze idee om er eens helemaal uit te breken om met een frisse blik naar onze bedrijven te kijken. Al heel snel werden we het er over eens dat het Valencia moest worden, de mooie oude stad met het kleine gezellige centrum, omringd door het prachtige Turiapark, en de heerlijke zee waren zo aanlokkelijk. Mooi meegenomen waren de aantrekkelijke prijzen om daar te verblijven, naast de makkelijke manier om er te komen. Het is slechts 2 uurtjes vliegen en er gaan dagelijks vluchten heen en terug.

Het besluit was snel genomen en samen gingen we op onderzoek hoe we in Valencia onze bedrijven konden boosten. We bezochten de mooiste plekken van de stad, zoals de Botanische tuin, de Ciutat met de bijzondere architectuur van Calatrava, het mooie oude centrum met de leuke winkeltjes en de gezellige terrasjes, de Cathedral en natuurlijk het strand. We raakten niet uitgekeken en de ideeën en inspiratie barstten bijna ons hoofd uit. Daar moesten we iets mee gaan doen! In no-time schreven we al onze inzichten op, genietend van een kopje koffie in die wondermooie Botanische tuin. Het ene na het andere idee kwam op papier.

Oplossing

Toen bedachten Hanneke en ik het concept voor de ondernemersweek in Valencia. Zij met workshops over “anders kijken” naar je bedrijf en daarbij de passende beelden maken en ik met portretseries voor de ondernemers die op hun Social Media en Website gebruikt kunnen worden. Samen hebben we een schat aan coachervaring en coachen we de ondernemers individueel op het gebied waar hun behoefte ligt.

In juni 2018 gingen we voor het eerst met een groep vrouwelijke ondernemers naar Valencia. Het bleek een fantastisch idee, want ondernemers zijn vaak eenlingen die maar weinig in een vertrouwde omgeving met een collega ondernemer kunnen sparren over hun bedrijf. Vaak blijven ze daardoor hetzelfde doen als altijd en dat terwijl het belangrijk is om te groeien en mee te veranderen met de omgeving om succesvol te kunnen zijn.

Vijf dagen waren we gezamenlijk op retraite en actief bezig in workshops die Hanneke en ik hadden gepland voor deze week. De onderwerpen Focus, Doelen en je Ideale klant kwamen o.a. in de workshops aan bod. Het werkte fantastisch! Lekker in de schaduw gezamenlijk werken en brainstormen over al die belangrijke onderwerpen die je natuurlijk allemaal wel kent en weet, maar waar je in de realiteit van alledag gewoon niet echt aan toe komt.

De eerste groep ondernemers is met veel inspiratie en energie aan de slag gegaan na die week. Grote stappen hebben ze gemaakt zowel voor hunzelf als met hun bedrijf. Prachtige recensies schreven zij over ons op de diverse Social Media en op onze websites!

Inmiddels hebben we ook fijne terugkomdagen gehad waarbij we naar elkaars verhalen luisterden en de stappen die zijn gemaakt. En Hanneke en ik hebben de feedback die we hebben gehad op de weken verwerkt in ons nieuwe aanbod.

Het aanbod

Wil jij ook…

  • Graag inspirerende invalshoeken en praktische tips om je zakelijke zichtbaarheid te vergroten?
  • Leren om een strategie en praktisch stappenplan te maken om in beeld te komen en blijven bij je netwerk en klanten?
  • Meer focus op je onderneming?
  • Goede en passende beelden maken voor je bedrijf?
  • Fantastisch leren fotograferen met je smartphone?
  • Foto’s kunnen kiezen uit je eigen beeldbank?
  • Samenwerken met andere ondernemers?
  • Je producten en/of diensten laten zien, maar heb je moeite om jezelf te laten zien?
  • Professionele portretfoto’s hebben?

Zichtbaarheid”  is het thema van de ondernemers vijfdaagse in Valencia van 3 tot 7 juni 2019.

Als jij denkt:

ik wil ook aan de slag aan mijn bedrijf samen met andere ondernemers en onder begeleiding van Hanneke en mij… klik dan hier voor meer informatie over het aanbod.

Valencia voor vrouwen met verbeelding door vrouwen met verbeelding:

voor vrouwelijke ondernemers die meer zichtbaar willen zijn

error

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan op:

Facebook
Linkedin
Instagram
WhatsApp chat