Workation in Valencia voor vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijke ondernemers in Valencia – Yvonne Verhulsdonk Fotografie

Workation in Valencia voor vrouwelijke ondernemers, dat is echt een gouden greep. Als zelfstandig ondernemer heb je meestal geen collega’s met wie je tijdens een kopje koffie over je bedrijf kan praten. Soms voelt dat best een beetje eenzaam. Vragen zoals hoe doe je de boekhouding, zelf doen of uitbesteden? Of marketing, moet je adverteren of juist niet en zo ja waar dan? Welke social media werken het beste voor mij? Hoe vaak moet ik dan posten? Allemaal onderwerpen die aan bod komen tijdens de workation in Valencia.

Hoe is de workation in Valencia voor vrouwelijke ondernemers ontstaan?

Samen met collega coach en fotograaf Hanneke van Photo-Coco hebben we twee dagen gebrainstormd in mijn vakantiehuis in Nederland. Even helemaal uitbreken om met een frisse blik naar onze bedrijven te kijken. Het werkte zo goed dat er allerlei nieuwe ideeën ontstonden. Waaronder de workation in Valencia voor vrouwelijke ondernemers. Allebei herkenden we de vragen die je als ondernemer hebt en waarbij je niet zomaar iemand hebt om daarover te praten.

Waarom in Valencia? Daar zijn heel veel redenen voor, de belangrijkste zijn: even weg van alle dagelijkse beslommeringen, vrijwel altijd prachtig weer, de mooie oude stad met het kleine gezellige centrum, omringd door het prachtige Turiapark, en de heerlijke zee. Alles bij elkaar is het de perfecte plek waar je even alleen met jezelf en je bedrijf bezig kan zijn. Mooi meegenomen waren de aantrekkelijke prijzen om daar te verblijven, naast de makkelijke manier om er te komen. Het is slechts 2 uurtjes vliegen en er gaan dagelijks vluchten heen en terug.

De ontdekkingsreis

Het besluit was snel genomen en samen gingen we op onderzoek hoe we in Valencia onze bedrijven konden versterken. Een hotel en een vliegreis waren snel geboekt. Hanneke vertrok al een paar dagen eerder, zij is bekend in Valencia en wilde ook graag een vriendin bezoeken die daar woont. Een paar dagen later volgde ik. Toen ik geland was rond 15.00 uur ’s middags voelde het al gelijk zo goed. Het heerlijke weer en de relaxte sfeer droegen daar natuurlijk ook aan bij. Nadat ik mijn koffer had uitgepakt in het hotel ben ik naar het terrasje gewandeld waar we hadden afgesproken. Valencia is een hele overzichtelijke stad gelukkig, want ik ben echt een sufferd met plattegronden. Gelijk heerlijke koffie en iets lekkers besteld en daar zat ik dan, in het mooie Valencia op maar 2 uurtjes vliegen van Nederland!

’s Avonds hebben we op een van de tientallen gezellige terrasjes gegeten, dat kan daar lekker buiten en tot laat in de avond. Daarna op tijd naar bed want er is veel te beleven in Valencia en ik wilde zoveel mogelijk zien en meemaken. In de volgende dagen bezochten we de mooiste plekken van de stad, zoals de Botanische tuin, de Ciutat met de bijzondere architectuur van Calatrava, het mooie oude centrum met de leuke winkeltjes en de gezellige terrasjes, de Cathedral en natuurlijk het strand. We raakten niet uitgekeken en de ideeën en inspiratie barstten bijna ons hoofd uit. Daar moesten we iets mee gaan doen! In no-time schreven we al onze inzichten op, genietend van een kopje koffie in die wondermooie Botanische tuin. Het ene na het andere idee kwam op papier.

De workation in Valencia voor vrouwelijke ondernemers is dé eye-opener

Hier ontstonden de ideeën voor de waardevolle workshops voor de vrouwelijke ondernemers die wij dit ook willen laten beleven. Het concept voor de workation in Valencia voor vrouwelijke ondernemers. Hanneke met workshops “wat is je doel met je bedrijf”, “anders kijken” en “fotograferen met je smartphone”. Oftewel je bedrijf in beeld met de daarbij de passende beelden die jij zelf hebt gemaakt. Daarnaast doe ik de workshop “selfies maken” en maak een een professionele “portretserie” die de ondernemers op hun Social Media en Website kunnen gebruiken. Samen hebben we een schat aan coachervaring en coachen we de ondernemers individueel op het gebied waar hun vraag ligt.

De eerste workation in Valencia voor vrouwelijke ondernemers

In juni 2018 gingen we voor het eerst met een groep vrouwelijke ondernemers naar Valencia. Het bleek een fantastisch idee, want ondernemers zijn vaak eenlingen die maar weinig in een vertrouwde omgeving met een collega ondernemer kunnen sparren over hun bedrijf. Vaak blijven ze daardoor hetzelfde doen als altijd en dat terwijl het belangrijk is om te groeien en mee te veranderen met de omgeving om succesvol te kunnen zijn. Tips en feedback van collega ondernemers bleken heel waardevol.

Vijf dagen waren we gezamenlijk op workation en actief bezig in workshops die Hanneke en ik hadden gepland voor deze week. De onderwerpen Focus, Doelen en je Ideale klant kwamen o.a. in de workshops aan bod. De stad, het weer, de groep, het werkte fantastisch! Lekker in de schaduw gezamenlijk werken en brainstormen over al die belangrijke onderwerpen die je natuurlijk allemaal wel kent en weet, maar waar je in de realiteit van alledag gewoon niet echt aan toe komt. Daarbij werden mooie beelden gemaakt onder begeleiding van Hanneke.

De eerste groep ondernemers is met veel inspiratie en energie aan de slag gegaan na die week. Grote stappen hebben ze gemaakt zowel voor hunzelf als met hun bedrijf. Prachtige recensies schreven zij over ons op de diverse Social Media en op onze websites! Neem een kijkje door op deze links te klikken: https://www.photo-coco.com/event/valencia-photo-workation-mei-2020/ en Foto-workation Valencia: Zichtbaar als ondernemer.

Inmiddels hebben we ook fijne terugkomdagen gehad waarbij we naar elkaars verhalen luisterden en de stappen die zijn gemaakt. En Hanneke en ik hebben de feedback die we hebben gehad op de weken verwerkt in ons nieuwe aanbod.

Het aanbod

Wil jij ook…

  • Graag inspirerende invalshoeken en praktische tips om je zakelijke zichtbaarheid te vergroten?
  • Leren om een strategie en praktisch stappenplan te maken om in beeld te komen en blijven bij je netwerk en klanten?
  • Meer focus op je onderneming?
  • Goede en passende beelden maken voor je bedrijf?
  • Fantastisch leren fotograferen met je smartphone?
  • Foto’s kunnen kiezen uit je eigen beeldbank?
  • Samenwerken met andere ondernemers?
  • Je producten en/of diensten laten zien, maar heb je moeite om jezelf te laten zien?
  • Professionele portretfoto’s hebben?

Zichtbaarheid”  is het thema van de ondernemers vijfdaagse in Valencia 2021.

Als jij denkt:

ik wil ook aan de slag aan mijn bedrijf samen met andere ondernemers en onder begeleiding van Hanneke en mij… klik dan hier voor meer informatie over het aanbod.

voor vrouwelijke ondernemers die meer zichtbaar willen zijn

error

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan op:

Facebook
Linkedin
Instagram