Corona heeft ons leven veranderd

We leven in coronatijd. De ziekenhuizen liggen nog steeds vol, het land is in intelligente lockdown. Heel langzaam versoepelen er wat coronamaatregelen, maar we werken en blijven allemaal zo veel mogelijk thuis en we nemen letterlijk afstand van elkaar. We voelen ons toch verbonden met elkaar. Want samen krijgen we dat rotvirus eronder.

Maar ondertussen gaat het leven ook dóór. We willen vooruit, zodat we later –hopelijk zonder ziekte en verlies- kunnen terugkijken op deze bijzondere periode. Want dat is het: dit coronatijdperk is uniek. De manier waarop we ons leven toch leven, op een aangepaste manier.

Een Corona fotoshoot is een blijvende herinnering

Juist nu maak ik foto’s van jullie samen in onze anderhalvemetersamenleving. Omdat het gevoel van verbondenheid, sterker is dan afstand. Omdat we ons deze historische periode voor altijd gaan herinneren. En omdat ik jullie wil samenbrengen. Deze foto’s zijn voor altijd. Een uniek tijdsbeeld van ons leven, jullie leven, met corona.

Het coronavirus maakt dat we anders moeten leven. Maar we leven! En laten we dat toch vooral blijven vieren. We passen ons aan en doen wat wél kan. Een coronashoot past in dat verhaal.

Een Fotoshoot met mogelijkheden

Social distancing hoeft zeker geen belemmering te zijn voor deze fotoshoot. Wil je samen met iemand uit de risicogroep op de foto? Dan maak ik prachtige foto’s, terwijl jullie minimaal anderhalve meter afstand houden van elkaar. Door aparte composities te gebruiken, zal er toch een sfeer van warmte en toenadering ontstaan. Juist de afstand laat zien hoe jullie toch bij elkaar horen.

Of wat dacht je van een fotoshoot met het gezin? Jullie hoeven wellicht geen afstand te houden van elkaar. Hoe mooi is het dan om jullie band in beeld te brengen en dit cadeau te doen aan (o)pa en (o)ma, die je nu al een poosje niet mag bezoeken?

Een fotoshoot met drie (of vier?) generaties is natuurlijk ook mogelijk. De afstand tussen jullie zal te zien zijn op beeld. In leeftijd en in meters. Maar jullie band zal zichtbaarder zijn dan ooit. Deze tegenstelling gebruik ik om jullie op een unieke manier samen vast te leggen.

Mijn werkwijze met het oog op Corona

Zelf werk ik natuurlijk ook op minimaal anderhalve meter afstand. Dat is geen enkel probleem, want met mijn verschillende lenzen kan ik jullie toch dichtbij halen. Ik hoef niet bij jullie binnen te komen, want buiten zijn er genoeg mooie locaties te vinden om perfecte plaatjes te schieten. Denk maar aan de tuin, jullie straat, een mooi park of een andere plek waar jullie fijne herinneringen aan hebben.

Vooraf overleggen we telefonisch over jullie wensen en de afgesproken locatie. Het is geen enkel probleem om naar jullie toe te komen. Binnen de regio Rotterdam gelden er geen extra kosten, daarbuiten reken ik €0,25 per km.

De fotoshoot zelf duurt 30 tot 60 minuten. Daarna bewerk ik de foto’s en krijg je de 10 mooiste beelden digitaal aangeleverd. Een coronashoot kost €240,- incl. btw.

 

Facebook
Linkedin
Instagram
WhatsApp chat