Een goede profielfoto op je social media is superbelangrijk. Je volgers en toekomstige klanten willen jou zien… kennis met je maken… zien wie je bent… Denk er maar aan bij wie jij het liefste klant wordt: bij een onduidelijke profielfoto, een logo of bij iemand met een heel heldere herkenbare foto? Een goede zichtbaarheid op social media en je website is belangrijk voor de eerste kennismaking met je klanten. Daarom heb ik hieronder 7 tips voor een perfecte profielfoto en een bonustip beschreven. Onderaan dit bericht heb ik een aantal voorbeelden van goede profielfoto’s die ik heb gemaakt van vrouwelijke ondernemers.

Waarom zichtbaar blijven in Coronatijd zo belangrijk is

Met de huidige maatregelen van het kabinet moeten we allemaal zoveel mogelijk thuiswerken en is o.a. de Horeca gesloten. Elkaar “live” zien is daarom veel lastiger dan zonder de coronamaatregelen.
Er wordt veel meer op social media gekeken dan eerst en ook veel meer online verkocht. Het is belangrijk dat je goed zichtbaar bent, want jij wil toch ook je product verkopen. Om je te helpen bij het maken en plaatsen van een goede profielfoto heb ik de 7 beste tips op een rijtje gezet om zelf betere profielfoto’s te gaan maken en gebruiken.

Bonustip vooraf: Bedenk hoe je wil overkomen met je profielfoto. Is hij zakelijk of privé? Wil je serieus of juist lachend op de foto?

Tip 1: Natuurlijk licht is belangrijk voor een heldere profielfoto

Het allerbelangrijkste is het licht, je wil natuurlijk geen lelijke schaduwen of zelfs bijna onherkenbaar op je profielfoto. Het maakt heel veel uit hoe je gaat fotograferen, pak eens een spiegel en draai ermee rond. Je ziet dan wanneer je het beste licht op je gezicht hebt zonder schaduwen.
De oplossing is: buiten fotograferen of bij het raam! Ga, als je binnen bent, met je gezicht naar het raam staan en kijk even op je camera hoe je gezicht het beste uitkomt. Let op met fel zonlicht, doe dan een paar passen naar achteren of filter het licht met je vitrage.

Tip 2: Aandacht

Maak je profielfoto met echte aandacht of zoek een fotograaf die hier heel goed in is. Het is immers je eerste indruk bij toekomstige klanten. Bedenk waar je de foto voor wilt gebruiken en probeer daar van tevoren het beeld bij te bedenken. Bij Facebook of Instagram mag het een informele profielfoto zijn, bij LinkedIn is het belangrijk dat je professioneel over komt. Kijk eens goed naar de profielfoto’s van anderen en let op welke foto’s opvallen.

Tip 3: Neem de tijd om je perfecte profielfoto te maken

Ook zo’n puntje, ga niet even snel een foto maken maar neem er echt de tijd voor. Zoals ik al eerder schreef, bedenk vooraf goed wat je met je profielfoto wil laten zien en bereid dat goed voor. Als je gaat fotograferen probeer dan poses uit tot je hebt zoals je het voor ogen hebt. Neem een uur de tijd en ga op je gemakje heel veel selfies maken, echt alle kanten van je gezicht.

Tip 4: Rustige achtergrond voor je profielfoto

Een drukke achtergrond leidt af en de aandacht moet echt op jou gericht zijn, want het gaat om jou! Kijk goed wat je achter je ziet, een plant, een lamp of rommelige planken. Zoek dan een andere plek en ga opnieuw kijken of deze wel het juiste effect heeft. Een deur of een kale muur heeft mogelijkheden! Soms kan je heel goed iets op de achtergrond hebben wat te maken heeft met je bedrijf, maar kijk heel goed of het een meerwaarde heeft. Bij een goede profielfoto ben jij het belangrijkste.

Tip 5: Kleding

Wat moet je aantrekken… als je er goed over hebt nagedacht wat je wil uitstralen met je profielfoto controleer dan even of je keuze goed overkomt op de foto. Rustige kleding doet het over het algemeen het beste, dus geen drukke ruitjes of bloemetjes. Een kleur kan juist weer heel leuk zijn. Een profielfoto waar een sprekende kleur wordt gebruikt valt meer op.

Tip 6: Voor een profielfoto is het belangrijk dat je in de lens kijkt

Het is misschien even wennen, maar recht in de cameralens kijken doet het gewoon goed. Een profielfoto waar je in de cameralens kijkt komt betrouwbaar over. Met je telefoon moet je even uitzoeken welke camera precies gebruikt wordt als je een selfie maakt. Meestal zit hij aan de bovenkant in het midden.

Tip 7: Make-up en haar

Heel belangrijk voor een mooie profielfoto. Maak je gewoon op zoals altijd, niet teveel en niet te weinig, maar in ieder geval geen glimmende make-up. Als je toch iets teveel glimt doe er dan een beetje poeder op. Maak je foto’s als je haar lekker zit, als je het net hebt gewassen of juist een dag erna. Meestal niet als je net naar de kapper bent geweest, want dan zit het meestal wat stijver (bij mij dan 😉).

Bonustip:

De formaten voor je profielfoto’s op social media:
Instagram – vierkant 110×110 pixels
Facebook – vierkant 180×180 pixels
Linkedln – vierkant 400×400 pixels

Met goed licht, aandacht en tijd sta jij zelfverzekerd op je profielfoto. Laat met de goede kleuren jouw persoonlijkheid zien. Zo word je echt zichtbaar!
Wil jij toch liever een professionele profielfoto laten maken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die ik je kan bieden: een profielfoto-update Profielfoto-update. Of misschien vind je het leuk om ook te netwerken met leuke andere vrouwelijke ondernemers, kijk dan voor de mogelijkheden bij mijn Netwerkkoffie & Minishoot: zichtbaar zijn en blijven.

Welke tip ga jij toepassen? Laat je het me even weten in een reactie? Wil je nog meer weten over foto’s maken van jezelf, download dan mijn gratis E-book met 13 SelfieTips op mijn website. https://yvonneverhulsdonk.nl/gratis

Succes!

Yvonne

 

error

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan op:

Facebook
Linkedin
Instagram